Festivalul Artelor Timișorene, la a doua ediție

În perioada 8-14 iunie, la Timișoara, se desfășoară a doua ediție a Festivalului Artelor Timișorene, organizat de Primăria Timişoara. Evenimentul propune iubitorilor de artă din orașul de pe Bega o săptămână întreagă de concerte, expoziții, ateliere de pictură și dans, spectacole de teatru și film, dar și multe alte manifestări artistice, în aer liber sau în săli de spectacole, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Festivalul Artelor Timişorene își propune și în acest an promovarea artiş­ti­lor locali şi totodată facilitarea accesului publicului larg la manifestări culturale, ce vor avea loc în parcurile din oraş, precum şi în obiective importante din oraş. Pe parcursul acestei săptămâni, dansatori, actori de teatru și film, sculptori, pictori, scriitori, arhi­tecți, designeri și muzicieni de toate genurile vor prezenta publicului timișorean spectacole și îi vor încânta cu talentul lor. Parcul Copiilor, Gră­dina de vară Capitol, Bastionul Theresia, Filarmonica Banatul, Parcul Rozelor şi Parcul Botanic, strada Mărăşeşti, Piaţa Victoriei sunt câteva dintre locurile unde se va derula festivalul. Mani­fes­tă­rile vor cuprinde concerte, ateliere de artă populară bănăţeană, ceramică, olărit, ateliere de caligrafie, grafică și gravură, pictură la şevalet, expoziții foto, festivaluri de dans în stradă, lecţii de dans pentru publicul larg, lecţii de muzică pentru tineri și adulți, prezentări de modă ș.a. De asemenea, la galeria primăriei din Piaţa Victoriei nr. 5 va putea fi vizitată pe tot parcursul festivalului expoziţia „Călătorind prin Timişoara”, un proiect realizat de studenții din anul I de la Secţia Design Grafic, Departamentul de Design şi Arte aplicate din cadrul Facultăţii de Arte şi Design. Expoziţia va putea fi vizitată de luni până joi între orele 8:30 şi 16:00, iar vineri între 8:30 şi 13:30. Tot în cadrul acestui festival, Fundaţia Triade derulează proiectul „Timişoara XXI”, care este axat în acest an pe recuperarea unor valori ale artei româneşti, dar şi pe deschiderea spre practicile artistice contemporane, în direcţia intervenţiei în spaţiul public şi a stimulării folosirii de materiale alternative.

Partenerii acestui eveniment sunt Filarmonica „Banatul” din Timişoara, Facultatea de Arte şi Design din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara, Liceul de arte plastice, Teatrul German de Stat, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely, Asociaţia Culturală Noua Acropolă, Fundaţia Triade, Asociaţia Noi Re – Cream, Clubul de dans sportiv Magnum Team, Pelicula Culturală şi Casa de Distribuţie Clorofilm.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…