Festival de tradiții la Coșereni, Ialomița

Ziua copilului a fost sărbătorită și în localitatea ialomițeană Coșereni. Peste 150 de copii din Parohia „Sfântul Dimitrie” – Pătrimea au participat la festivalul „Ziua copilului în mediul rural”, informează TRINITAS TV.

Expoziții de icoane pe sticlă și desene cu tematică religioasă despre Botez și familie, piesa de teatru „Suflet de copil între bine și rău”, forfotă și multă bună dispoziție: astfel poate fi descrisă atmosfera din curtea bisericii.

Cum nu poate fi sărbătoare fără dansuri populare, copiii s-au îmbrăcat în costume tradiționale românești, au dansat Ciuleandra, hore și sârbe din Zona Munteniei.

Copiii au participat și la un concurs de toacă.

Cei mici au participat și la un concurs de frământat pâinea. Cum e datina, înainte de a frământa aluatul, copiii au spus „Tatăl Nostru”. Fetele au frământat aluatul, iar băieții au turnat apă.

În parohie, din luna iulie 2010, se derulează mai multe proiecte cu cei 150 de copii, printre care mai importante sunt „Tradiții reînnoite în suflet de copil” și „Să cresc mare și sănătos”. Festivalul a fost realizat în colaborare cu World Vision România.

„Desfășurăm mai multe activități în cadrul parohiei noastre cu copiii începând de la vârsta de 4 ani până la 16-17 ani. Copiii în primul rând iubesc pe Dumnezeu, iar după Sfânta Liturghie pregătim lecția de cateheză. Noi ne întâlnim două ore în fiecare duminică. În prima parte vorbim despre Dumnezeu, apoi îi învăț să picteze, să bată toaca. De asemenea, am organizat în biserică o mică bibliotecă care are nu numai cărți religioase, ci și cărți laice care sunt necesare copiilor la școală”, a spus părintele paroh Florin Ivan.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mesajul Patriarhului Daniel la Adunarea festivă „Centenarul Constituției României Întregite” (Text integral)

Patriarhul Daniel a participat luni la Adunarea festivă „Centenarul Constituției României Întregite (1923-2023)”, eveniment organizat de Curtea Constituţională a României, luni, la Palatul Parlamentului. În cuvântul adresat cu această ocazie, Preafericirea Sa a amintit importanța…