Festival de teatru religios și laic MUGURII BIZANȚULUI la Buzău

Duminică, 3 noiembrie 2013, începând cu ora 11.00, la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău, în cadrul Programului Național Hristos împărtășit copiilor, va avea loc ediția I a Festivalului concurs de teatru religios și laic Mugurii Bizanțului. Evenimentul este organizat în colaborare cu Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, având ca parteneri principali Consiliul Județean Buzău, Asociația „Sf. Maria” din localitatea Monteoru, Parohia Glodeanu Cârlig și S.C. Pamial din județul Buzău, după cum precizează Pr. Romeo Ene, Inspector eparhial la Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul.

Directorul artistic al festivalului este Pc. Pr. Ionuț-Emanuel Tudose de la Parohia Limpeziș, comuna Movila Banului, ajutat de mai mulți clerici și cadre didactice din județul Buzău.

În organizarea evenimentului dedicat elevilor din școli gimnaziale și licee din județ, sunt implicate Parohiile Limpeziș, Monteoru, Glodeanu Cârlig, Movila Banului, Văcăreasca, Gomoești și „Sf. Ștefan”din Buzău, toate în Protoieria Buzău II, precum și diferite unități de învățământ.

Festivalul concurs va avea două secțiuni: comedie și dramă. Jurizarea se va face de către persoane competente: profesori de la Liceul de Artă „Margareta Sterian” din Buzău, oameni de cultură și actori profesioniști.

La eveniment și-au anunțat participarea 16 trupe de teatru, cu aproximativ 140 de elevi-actori. Toți participanții vor primi diplome și premii speciale.

Comentarii Facebook


Știri recente