Festival de pricesne la Husasău de Criș – 2015

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Parohia Ortodoxă Română Husasău de Criş în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Păstrarea Culturii Tadiţionale Bihor, Asociația Culturală ,,România În Lume’’ și Inspectoratul Județean Școlar Bihor a organizat, duminică, 15 martie 2015, în biserica parohială, cea de-a IV – a ediţie a concertului de pricesne intitulat ,,La umbra Crucii Tale’’.

Gândit ca un moment care să aducă bucurie şi linişte în sufletele credincioşilor din Hussău în această perioadă de post pregătitor pentru praznicul Învierii Domnului, spectacolul a avut următorii protagonişti:Corul de copii al Centrului Educațional-Inovativ din Husasău de Criş, pregătiţi de doamna Anca Pavel-Ciuciu, Grupul vocal – Florile Bhorului, de la Palatul copiilor din Oradea, pregătiţi de doamna profesoară Anamaria Gal, precum și soliștii: Anca Pavel-Ciuciu, Andreea Drugaș, Bianca Rișco, Maria-Alexandra Secan, Andreea Codrean, Andreea Pușcaș, Violeta Gherman și Aurica Vaida.

„Priceasna este o cântare ce se aude în bisericile ortodoxe la slujba Liturghiei, si nu numai, prin care sufletul omului se apropie de Dumnezeu, spunându-şi, în taina inimii, bucuriile, supărările, nevoile şi, nu în ultimul rând, mulţumirile pentru ajutorul primit. Priceasna aduce mângâiere şi bucurie sufletului credincios”, a precizat Pr. Ioan Mircea Ghiţea.

Comentarii Facebook


Știri recente