Festival de colinde la Parohia Arad-Bujac

În biserica parohială cu hramul Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul a Parohiei Arad- Bujac, Protopopiatul Arad, s-a desfășurat, marți 15 decembrie a.c. cea de a doua ediție a festivalului de colinde Vin colindătorii!, organizat de către Centrul Cultural- Pastoral Sfântul Ierarh Nicolae al Parohiei Ortodoxe Române Arad-Bujac, în parteneriat cu Asociația Filantropia a Arhiepiscopiei Aradului și cu Primăria Municipiului Arad- Centrul Municipal de Cultură Arad, după cum ne-a precizat Preot Vasile Pop.

Manifestarea cultural-spirituală, inițiată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, și-a propus o revigorare a tradiției cetelor de colindători, copii și tineri care, odinioară, în grupuri mai mari sau mai mici, umblau cu colindatul, vestind bucuria Nașterii Domnului Iisus Hristos.

În prezența ierarhului și a preoţilor, a oficialităților locale și a unui mare număr de credincioși, grupuri de copii și tineri din parohiile ortodoxe din municipiu: Aradul- Nou, Bujac, Centru, Șega II, Sânicolaul Mic, și din județ: Pâncota, Covăsînț, Șepreuș, Mândruloc, îmbrăcați în frumos port popular, au transmis prin colindele tradiționale interpretate, fiorul sfânt al nopții de Crăciun, bucuria apropierii marii sărbători. Fiecare grup a fost răsplătit cu daruri, oferite din partea organizatorilor, iar preoții coordonatori au primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, diplome de onoare.

În încheierea programului, mulțumind tuturor deopotrivă, protagoniști și auditori, Înaltpreasfinția Sa a subliniat importanța unei astfel de manifestări, acum, în preajma Crăciunului și a Anului Nou. De asemenea, a mulțumit preoților de la parohiile implicate în realizarea acestei frumoase inițiative și a transmis alese doriri de sănătate, împliniri și bucurii duhovnicești.

Comentarii Facebook


Știri recente