Felicitat de Ministrul Apărării: Toma Duminică, veteran de război, a împlinit 100 de ani

Sergentul în retragere Toma Duminică, veteran de război, a fost felicitat săptămâna trecută la împlinirea vârstei de 100 ani.

Reprezentanți ai Centrului Militar Județean Argeș și ai asociațiilor veteranilor de război locale l-au vizitat pe veteranul centenar la domiciliul său din comuna Stolnici, județul Argeș.

Ei i-au oferit daruri și un mesaj de felicitare și apreciere din partea Ministrului Apărării, Nicolae Ciucă.

„Vă asigur de întreaga mea stimă, considerație și respect pentru dârzenia și eroismul de care ați dat dovadă pe front, fiind un model pentru generațiile care v-au urmat”, i-a scris ministrul veteranului.

Ca urmare a actelor de curaj dovedite pe front, Toma Duminică a primit medalia ,,Crucea comemorativă a celui de-al II-lea Război Mondial”.

„Tată, războiul e frumos să te uiți la el, nu să lupți”, a declarat veteranul, care a avut o viață ca un roman.

El a luptat cu unitatea sa până în Caucaz și în zona Budapestei, fiind pentru o perioadă prizonier de război în Rusia.

Toma Duminică s-a născut în data de 19 februarie 1921 în satul Fâlfanicomuna Stolnici, județul Argeș. 

La vârsta de 20 de ani a fost încorporat la Regimentul 2 Pionieri de Gardă, iar după pregătirea de bază, în 1941, a mers imediat pe front, de unde a revenit în 1946, când s-a căsătorit. Neavând copii, a adoptat un băiat.

Până în 1960 s-a ocupat cu agricultura, apoi s-a angajat la Baza de Recepție din Stolnici ca magazioner. Activitatea până la pensionare a desfășurat-o la Serviciul Expediții de la Gara CFR Pitești. În prezent, veteranul este văduv.

Foto credit: Glasul Cetății

Comentarii Facebook


Știri recente