Federaţia Filantropia urmăreşte să implementeze o reţea de telemedicină la nivel naţional

Federația Filantropia, în parteneriat cu Fundația de Ajutor Medical Profilaxis, își propune să implementeze proiectul „Sănătate la un clic distanță!”, care are în vedere implementarea unei reţele de telemedicină la nivel naţional.

„Prin acest proiect dorim să punem bazele unei rețele de telemedicină la nivel național, prin care să oferim consultații medicale de specialitate pentru persoanele neasigurate sau aflate în zone lipsite  de servicii medicale, precum și persoanelor nedeplasabile”, anunţă Federaţia Filantropia.

Proiectul propune crearea unui sistem de prevenție, diagnostic și dispensarizare a bolilor cronice prin soluții de telemedicină.

Astfel, este prevăzută o stație centrală/fixă, în Timișoara, unde medicii specialiști recepționează/efectuează consultații și investigații specifice la distanță, în timp real, transmise de la 3 stații periferice/mobile, din zone rurale sau fără acces la servicii medicale specializate,  unde medicul de familie, sau un medic generalist, conectează echipamentul la pacient și prin internet transmite investigația către medicul specialist.

Conform proiectului, peste 2000 de pacienți  din 3 județe: Alba, Bihor și Timiș, vor beneficia de 4000 de consultații medicale de specialitate, la distanță, prin sistemul de telemedicină, în specialitățile: Cardiologie, Boli interne și endocrinologie.

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente