Federația Filantropia formează noi consilieri în domeniul adicțiilor

Federaţia Filantropia a anunţat o nouă sesiune de formare profesională pe specializarea „Consilier în domeniul adicțiilor”. Cursul se va desfăşura, în perioada 20 octombrie – 04 noiembrie 2020, la Centrul National pentru Formare Continua „Dumitru Stăniloae” – Bucureşti.

„Consilier în domeniul adicțiilor” este, în prezent, singurul curs de acest tip autorizat de Autoritatea Națională de Calificări – Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Iniţiat de Federaţia Filantropia a Patriarhiei Române, cursul are ca obiectiv specializarea de profesioniști în domeniul adicțiilor. Unul dintre module este dedicat combaterii şi prevenirii adicțiilor digitale în rândul copiilor și tinerilor.

Cursul se adresează tuturor persoanelor, licențiate în domeniul socio-medical, care vor să lucreze sau care sunt deja angajate în Centre de zi, Centre de plasament în regim de urgență și rezidențiale, Școli de reeducare, Așezăminte sociale și alte instituții, care au ca beneficiari copii și tineri cu diverse adicții.

Prin intermediul acestui curs, participanții vor dobândi competențe/abilități specifice în:

  • Menținerea integrității și siguranței beneficiarilor;
  • Planificarea activităților;
  • Comunicarea cu beneficiarii;
  • Participarea la lucrul în echipa multidisciplinară;
  • Gestionarea actelor și documentelor beneficiarilor etc.

Examenul va avea loc în data de 6 noiembrie 2020 (poate suferi modificări) şi va consta în două probe: test grilă de evaluare a cunoștințelor şi prezentarea proiectului/portofoliului.

Număr maxim de participanți per grupă: 20 persoane

Data limită de înscriere: 07 octombrie 2020

Mai multe info regăsiţi pe site-ul Federaţiei Filantropia.

Foto credit: Arhivă Basilica.ro


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente