Federația Filantropia a participat la Congresul Renovabis de la Berlin

O delegație a Federației Filantropia a participat în perioada 25-28 septembrie 2018,  la al 22-lea Congres Internațional organizat de Fundația Renovabis la Berlin, Germania.

Delegația a fost formată din pr. Ciprian Ion Ioniță, președintele Federației Filantropia și pr. Cristian Pavel, președinte pe filiala Timișoara, informează Federația Filantropia pe site-ul oficial.

Ediția de anul acesta a avut tema Amintire și Reînoire, Căi Către Reconsiliere în Europa, având peste 280 de participanți din 15 țări europene și SUA.

Din partea Patriarhiei Române a participat ca delegat Înaltpreasfințitul Părinte Serafim Joantă Mitropolitul Germaniei.

Scopul întrunirii a fost reprezentarea tuturor celor implicați în procesul de rememorare a trecutului precum și o mai bună înțelegere a frământărilor contemporane.

Atelierele organizate pe durata congresului au propus teme precum:

  • Auschwitz, Maly Trostenez, Cottbus – locuri ale violenței, ale amintirii și reconcilierii;
  • Dialog și înțelegere – oportunități și limite ale societății civile și a Bisericii;
  • Amintiri și Politică;
  • Europa la limită – Europa în curs de dezvoltare.

Federația Filantropia a fost angajată în proiecte care se înscriu în obiectivele Fundației Renovabis și intenționează ca acest parteneriat să continue prin noi colaborări de interes comun.

Fundația Renovabis este organizația fondată de o conferință a episcopilor romano-catolici din Germania în anul 1993, cu scopul de a se adresa prin programe socio-educaționale, culturale, media și de patrimoniu, țărilor din Europa Centrală și de Est.

Foto credit: Federația Filantropia

Comentarii Facebook


Știri recente