Faza locală a Olimpiadei de Religie și a Concursului județean Spiritualitate creștină în Arhiepiscopia Râmnicului

Sâmbătă, 2 februarie 2013, începând cu orele 13:00, a avut loc faza locală a Olimpiadei de Religie. Competiția, la care au participat elevi ai clasele VII-XII, a avut loc în mai multe instituții de învățământ vâlcene: la Școala Gimnazială nr. 5 din Râmnicu Vâlcea (pentru școlile din municipiul Rm. Vâlcea), la Grupul Școlar „Preda Buzescu” din Berbești (pentru Liceul teoretic Grădiștea și Școlile cu clasele I-VIII din localitățile Sinești, Colțești, Alunu, Berbești, Turcești și Mateești), la Liceul Teoretic din Brezoi (pentru localitățile din zona Brezoi și Călimănești) și la Colegiul Național „Gib Mihăescu” din Drăgășani (pentru școlile din municipiul Drăgășani).

Tot sâmbătă, în aceleași centre, a avut loc și faza locală a Concursului județean „Spiritualitate creștină”, organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea și Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Râmnicu Vâlcea și Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea. La acest concurs au participat elevi ai claselor a V-a și a VI-a din școlile județului Vâlcea, etapa finală fiind cea județeană care va avea loc în luna martie a anului 2013, informează arhiram.ro

La faza locală a acestui concurs fiecare profesor a participat cu maxim cinci elevi de la fiecare clasă iar la faza județeană se vor califica elevii care vor obține la faza locală note cuprinse între 9,00-10,00.

„Valorile oferite de educația religioasă sunt extrem de necesare, mai ales în această perioadă de secularizare a societății românești, întrucât ele reprezintă pentru tineri un reper spiritual esențial și un liant existențial între toate cunoștințele teoretice, dobândite prin studiul celorlalte discipline. Valorile cultivate și virtuțile încurajate în cadrul orelor de Religie sunt necesare sănătății spirituale a persoanei și a comunității. Religia îl învață pe copil și pe tânăr iubirea față de Dumnezeu și de oameni, credința, speranța și solidaritatea, dreptatea și recunoștința față de părinți și față de binefăcători, dărnicia și hărnicia, sfințenia vieții, valoarea eternă a ființei umane, adevărul prim și ultim al existenței, binele comun și frumusețea sufletului profund uman, cultivat și îmbogățit prin virtuți. De aceea, un concurs de cunoștințe în domeniul religiei este benefic în scopul stimulării elevilor în procesul învățării și în dezvoltarea respectului față de spiritualitatea românească.”, a spus Prof. Daniela Ionescu, inspector școlar de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea.

Comentarii Facebook


Știri recente