Faza locală a Olimpiadei de Religie în județul Cluj

Competiția se adresează elevilor din clasele VII-XII și va avea loc în mai multe centre, printre care Cluj-Napoca, Huedin, Gherla, Dej, Câmpia Turzii și Turda. La Cluj, centrul de examen va fi la Școala Horea, unde vor susține concursul aproximativ 120 de elevi, potrivit Radio Renașterea.

Examenul va începe la ora 10, când Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei va rosti câteva rugăciuni și îi va binecuvânta pe elevii participanți.

Potrivit Inspectorului de religie al județului Cluj, pr. Marian Sidon, subiectele au fost concepute astfel încât să verifice cunoștințele religioase ale elevilor: „Tematica olimpiadei pentru fiecare nivel de studiu a fost stabilită de către consiliul consultativ al disciplinei; subiectele au fost concepute în așa fel încât să evidențieze atât cunoștințele de specialitate ale elevilor, cât și modul în care ei pot utiliza un limbaj teologic în anumite contexte date: aici mă refer fie la redactarea unui eseu, fie la argumentarea unor afirmații proprii. Trebuie precizat că olimpiada de religie se adresează și elevilor care aparțin cultului greco-catolic și Alianței Evanghelice; subiectele lor sunt compuse de profesorii lor de specialitate și corectate tot de dânșii, doar centrul de concurs al etapelor locală și județeană fiind același, urmând ca faza națională să se desfășoare separat.”

Rezultatele fazei locale a olimpiadei de religie vor fi afișate în cursul zilei de sâmbătă. Elevii care vor obține note mai mari de 8 vor merge mai departe la faza județeană a olimpiadei, ce va fi organizată pe 2 martie la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook


Știri recente