Faza judeţeană a Olimpiadei de Religie Ortodoxă în Episcopia Oradiei

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, sâmbătă, 07 martie 2014, la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea s-a desfăşurat etapa județeană a olimpiadei de Religie Ortodoxă, competiţie care a adus împreună elevi de la peste 30 de unităţi de învăţământ din judeţul Bihor.

„La această etapă, considerată de către majoritatea participanților o competiție altfel, au participat un număr de 142 de elevi, din clasele V-XII, calificați în urma etapei locale desfășurată la nivelul a șase centre, respectiv primii 5 elevi pe nivel de clasă de la fiecare centru din judeţ (Marghita, Aleşd, Ştei, Salonta) și primii 15 elevi pe nivel de clasă de la centrul organizat la nivelul Municipiului Oradea, care au obținut cel puțin 85 de puncte”, ne-a transmis Pr. Prof. Florin Negruţiu.

În deschiderea olimpiadei, Părintele Profesor Radu Rus, consilier pentru învăţământ şi activităţi cu tineretul al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, a transmis elevilor participanţi un cuvânt de binecuvântare din partea Preasfinţitului Părinte Sofronie, episcopul Oradiei, felicitându-i pentru participarea la olimpiada disciplinei care se doreşte a fi cea mai apropiată de sufletul copiilor şi tinerilor.

Pentru etapa judeţeană, conform metodologiei specifice, subiectele au fost elaborate de un colectiv de cadre didactice constituit din metodişti, responsabili de cerc pedagogic sau membri ai Consiliului Consultativ al disciplinei, pe baza unei structuri unitare propuse la nivel național, fiind apreciate de către elevi ca având un grad mediu de dificultate.

Elevii participanţi s-au dovedit a fi foarte bine pregătiţi, elaborând lucrări foarte frumoase şi complexe, care le-au adus şi rezultate foarte bune.

Pentru clasele VII-XII, primul clasat care obţine cel puţi 90 de puncte, va participa la etapa națională a olimpiadei, care se va desfășura la Pitești, în perioada 06–10 aprilie 2015.

Numărul reprezentativ de elevi participanți la această etapă a olimpiadei demonstrează interesul acestora pentru disciplina Religie și preocuparea de a-și verifica noțiunile însușite, în cadrul unei competiții, cu atât mai mult cu cât elevii aveau posibilitatea să opteze pentru alte olimpiade desfășurate la nivel județean în aceeași zi. De asemenea, apreciem numărul mare de școli de la care provin elevii, acestea fiind distribuite în mod unitar la nivelul județului Bihor, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, dovadă a faptului că ora de religie este predată cu responsabilitate de către cadrele didactice de specialitate, care au în vedere și stimularea performanței în rândul elevilor oferind elevilor posibilitatea de a se familiariza cu atmosefera de competiție.

Comentarii Facebook


Știri recente