Făuritorii Unirii de la 1859 au fost comemorați la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza de pe Colina Patriarhiei

O slujbă de pomenire pentru făuritorii Unirii de la 1859 a fost oficiată marţi la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, situată pe Colina Patriarhiei, informează Ziarul Lumina. 

Comemorarea a început cu intonarea imnului de stat de către Muzica Reprezentativă a Armatei Române.

Parastasul a fost oficiat de un sobor de preoți militari condus de Părintele Sorin Pitic de la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” a Universității Naționale de Apărare „Carol I” din Capitală.

Au fost pomeniți domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Mitropoliții Nifon al Țării Ro­mâ­nești și Sofronie al Moldovei, împreună cu toți făuritorii Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859.

Evenimentul s-a încheiat cu depunerea de coroane de flori din partea președintelui României, Klaus Werner Iohannis, precum și a Senatului României, Camerei Deputaților, Guvernului României, Primăriei Generale a Municipiului București, Asociației Atașaților Militari Acreditați în România și a Ministerului Apărării Naționale.

La comemorare au participat Angel Tîlvăr, Ministrul Apărării Naționale, reprezentanți ai autorităților centrale, locale și ai forțelor de apărare a țării.

Foto credit: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru

Comentarii Facebook


Știri recente