Faptă de milostenie la Centrul Gulliver din Iași

Copiii și tinerii de la Centrul de Plasament „Gulliver” din Iași au fost vizitați sâmbătă, 22 februarie 2014, de un grup de enoriași din parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Galata din Iași. Cu acest prilej, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru cei adormiți și s-a rostit o ectenie pentru beneficiarii centrului, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Cu doar o săptămână înainte de începerea Postului Mare, un grup de credincioși, din parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Galata din Iași, a mers în vizită la Centrul de Plasament „Gulliver”. Acesta se află pe dealul Galata și are ca beneficiari copii și tineri cu sindromul HIV sau cu alte probleme medicale. Bucuria celor aflați în ocrotirea centrului a fost mare deoarece părintele Gheorghe Manole și doamna preoteasă Georgeta au revenit în mijlocul lor. De mai mulți ani, între parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” și Centrul „Gulliver” există o frumoasă colaborare, părintele paroh oferind asistență religioasă copiilor și tinerilor. De asemenea, la marile sărbători de peste an, dar și cu alte ocazii, sunt organizate mese festive în cadrul cărora se poartă dialoguri duhovnicești. În Sâmbăta moșilor de iarnă, prin grija și osteneala familiei Asaftei Gabriela și Petru, în așezământul de ocrotire socială de pe dealul Galata a fost organizat un praznic pentru cei adormiți. În cadrul acestei slujbe, au fost pomeniți atât rudele familiei Asaftei, cât și tinerii din centru mutați la Domnul în ultimii ani.

Faptele de milostenie creează punți de legătură către cer

Părintele paroh Gheorghe Manole a amintit că Centrul „Gulliver” se află în mijlocul parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Galata.

„Mă bucur pentru că locuiți în apropierea bisericii și a enoriașilor noștri. De fiecare dată când ne așezăm lângă Dumnezeu, sufletele noastre se bucură. Voi sunteți așezați în centrul acestei parohii. În centru se află întotdeauna Hristos. În mijlocul oamenilor se află întotdeauna Biserica și Hristos. Ne bucurăm că familia Asaftei este alături de voi, în centrul parohiei, lângă biserica unde noi ne rugăm pentru cei vii, dar și pentru cei adormiți. Prin suferința pe care fiecare o purtați, ne oferiți o lecție de viață fiecăruia dintre noi. Noi suntem cei care trebuie să vă mulțumim, pentru că din momentul în care ați poposit aici, pe colina Galata a Iașului, am observat că enoriașii noștri au o deschidere mare spre nevoia celuilalt. Astfel, avem cu toții o mai mare putere de a-L cunoaște pe Dumnezeu. Mulțumesc doamnei Gabriela Asaftei pentru că a luat aminte la îndemnul nostru de a se apropia mai mult de copiii din acest centru. Suntem convinși că prin faptele de milostenie organizate, atât în acest așezământ, cât și în celelalte centre din dealul Galata, se creează punți de legătură către cer. Pentru noi, este o mare binecuvântare să fim alături de voi”, a mărturisit pr. paroh Gheorghe Manole, care a îndemnat tinerii din Centrul „Gulliver” să se roage pentru cei care și-au îndreptat gândul spre ei și le-au oferit o masă caldă.

După oficierea Parastasului pentru cei adormiți, a fost rostită o ectenie în cadrul căreia au fost pomeniți toți tinerii aflați în centru. Enoriașii din parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Galata din Iași, dar și ieșenii din alte parohii sunt oricând bineveniți în Centrul „Gulliver”. Fiecare poate oferi un mic dar, o masă caldă sau un zâmbet celor care fără să poarte o vină poartă crucea bolii. Și fericit va fi că tinerii din centru „nu pot să răsplătească”, după cum spune Mântuitorul Hristos, „căci se va răsplăti la învierea drepților”.

Comentarii Facebook


Știri recente