„Fapta de milostenie este o necesitate în perioada postului”. O parohie din Iași aproape de pacienţii Spitalului Socola

La îndemnul Părintelui Mihai Mărgineanu, comunitatea Parohiei „Toma Cozma” din Iași a început în urmă cu două decenii să organizeze „acţiuni umanitare care să completeze rugăciunile în memoria celor răposaţi din perioada postului”.

„Fapta de milostenie este o necesitate în perioada postului. Perioada de postire trebuie însoţită cu rugăciunea şi cu fapta de milostenie. Ea este o nevoie interioară de a da expresie binelui pe care îl avem în noi”, a declarat parohul pentru doxologia.ro.

Pr. Mihai a spus că s-a creat o legătură sufletească între Comitetul parohial și persoanele aflate în suferință de la Secţia Bârnova a Spitalului Socola. În fiecare sâmbătă din perioada Postului Sfintelor Paști cei aproape 200 pacienți primesc pachete alimentare pregătite la biserică de doamnele din comitetul parohial.

„Dincolo de boala psihică ce îi macină pe bolnavii de la Bârnova, ne-am dat seama că ei sunt oameni credincioşi”, a mai spus Pr. Mihai Mărgineanu.

„Finalitatea unei fapte de milostenie nu trebuie să fie asanarea unei nevoi, ci înfrumuseţarea unui suflet. În momentul în care cel care oferă ştie să o facă în aşa manieră încât să rămână în urma lui nu un om umilit, ci un suflet frumos, cu atât mai mult fapta de milostenie e bineplăcută lui Dumnezeu”, a explicat părintele.

Acțiunea filantropică este realizată de Comitetul Parohiei „Toma Cozma”, cu implicarea unor colaboratori externi.

Foto credit: Constantin Ciofu / Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente