Familia Regală s-a rugat de Înviere împreună cu românii din Copenhaga

Majestatea Sa Margareta și ASR Principele Radu s-au rugat în noaptea de Înviere împreună cu Episcopul Macarie al Europei de Nord şi cu românii din capitala Danemarcei.

Preasfinţia Sa a oferit Sfânta Lumină celor prezenţi, apoi a oficiat Slujba Învierii şi Sfânta Liturghie.

În cuvântul pastoral, Preasfințitul Părinte Macarie a evidențiat importanța păstrării și cultivării moștenirii creștine, precizând că atunci când omul respinge această moștenire, pe care s-a clădit civilizația noastră europeană, „își taie rădăcinile, își reneagă trecutul, își alterează prezentul și își refuză viitorul”.

Episcopul Macarie a oferit Familie Regale un dar liturgic. Foto credit: Episcopia Europei de Nord.

La final, în cuvântul de mulţumire, Majestatea Sa Margareta a spus că „este o mare bucurie și privilegiu” să fie prezentă la Copenhaga în „această noapte sfântă”.

„Ne-ați vorbit despre moștenirea creștină și despre importanța acestei dimensiuni spirituale, care în ziua de azi lipsește prea mult. Ne gândim la țara noastră și nu uităm de tradiție și de spiritualitate. Hristos a înviat!”

La finalul slujbei, după împărtășirea credincioșilor și binecuvântarea ofrandelor pascale, Preasfințitul Macarie a oferit copilașilor mai multe daruri.

Foto credit: Facebook/Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente