Facultatea și Seminarul teologic Ortodox din Cluj-Napoca și-au sărbătorit hramul

Elevii și studenții teologi au participat dimineață la Sfânta Liturghie în catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca, pentru a-și cinsti patronii spirituali, Sfinții Trei Ierarhi Vasile cel Mare,Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, informează radiorenasterea.ro.

Ca în fiecare an, în ziua praznicului, corul Facultății și al Seminarului au dat răspunsurile la Sfânta Liturghie oficiată de ÎPS Andrei, Mitropolitul Clujului înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La finalul Sfintei Liturghii ierarhul le-a adresat tinerilor un cuvat de învățătură în care le-a dat drept pildă de urmat viața și învățătura celor 3 ierarhi. La rândul său, decanul Facultății, părintele profesor Vasile Stanciu a adresat un cuvânt în care a evidențiat modelul Sfinților Trei Ierarhi pe care trebuie să-l urmeze profesorii și studenții teologi.

La manifestare a participat și prorectorul Universității Babeș-Bolyai, profesorul Ioan Bolovan care a transmis mesajul rectoratului. Au fost prezenți la Sfânta Liturghie și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, profesori universitari și alte oficialități locale și județene.

Manifestările prilejuite de hram au debutat încă de săptămâna trecută, iar în aceste zile instituțiile de învățământ Teologic l-au avut ca oaspete pe omul de cultură Andrei Pleșu.

La finalul Liturghiei de astăzi, studenții și elevii seminariști care au obținut rezultate deosebite la fază eparhială a concursului național Dumitru Stăniloae, au fost premiați de Mitropolitul Clujului.

Comentarii Facebook


Știri recente