Facultatea de Teologie din Sibiu a semnat un acord de colaborare cu Seminarul Sf. Vladimir din New York

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu și Institutul Ortodox „Sfântul Vladimir” din New York au semnat luni, 25 iunie, un acord de colaborare pe plan academic.

Prin acest acord cadrele didactice și studenții celor două instituții vor beneficia de programe, burse și colaborări, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Actul a fost semnat la Sibiu, unde au fost prezenți conducătorii celor două instituții de învățământ teologic, președintele Institutului „Sfântul Vladimir”, pr. prof. Chad Hatfield și decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu, pr. prof. Nicolae Chifăr.

La semnarea acordului a fost prezent Mitropolitul Laurențiu al Ardealului, care a spus despre semnarea acordului între cele două instituții că este un moment deosebit de important pentru mediul teologic sibian.

Părintele Nicolae Chifăr a detaliat ceea ce reprezintă acordul între cele două instituții de învățământ.

Părintele decan a subliniat că parteneriatul „presupune stadii de cercetare pentru studenți, în special pentru cei de la master și de la doctorat, pe o perioadă mai scurtă de timp, dar și pe o perioadă mai lungă, cu o bursă oferită de Mitropolia Românească din America”.

La rândul său, părintele Chad Hatfield a vorbit despre importanța menținerii unui contact cu institutele de învățământ teologic din Răsărit.

Este foarte important pentru noi, cei ce studiem teologia ca minoritate în diferite culturi, să avem legături puternice cu Facultățile de Teologie din țările-mamă, unde Ortodoxia este bine înrădăcinată în cultura respectivelor țări.

Părintele Chad a adăugat că în America numărul creștinilor ortodocși „este de 1 la sută, iar Institutul «Sfântul Vladimir» a fost, în acest context, o școală de misiune”, care „s-a aflat mereu în frunte în ceea ce privește pregătirea apologeților”.

În semn de apreciere, Mitropolitul Laurențiu i-a oferit părintelui Chad Hatfield distincția „Crucea șaguniană pentru preoți” și l-a invitat să revină în Sibiu.

„Vă mulțumim pentru că v-ați reîntors la Sibiu cu ceea cea noi am convenit acum un an pentru instituțiile noastre de învățământ teologic”, a spus ierarhul.

La final, Părintele Chad Hatfield a oferit pentru Facultatea de Teologie din Sibiu o serie de cărți publicate în limba engleză de profesori de la Institutul Teologic Ortodox „Sfântul Vladimir” din New York.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente