Facultatea de Teologie din Alba Iulia | Studenţii de la Artă Sacră expun în patru oraşe din ţară

Cluj-Napoca, Alba Iulia, Mediaş şi Deva sunt oraşele în care studenţii secţiei de Artă Sacră a Facultății de Teologie din Alba Iulia vor expune icoane și lucrări pavimentare realizate în tehnica mozaicului.

Vernisajele sunt organizate în perioada 23-27 septembrie, în cadrul evenimentului intitulat Zilele Artei Bizantine, după următorul program:

Cluj-Napoca

Vineri, 24 septembrie, de la ora 09:00, la Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea”, se va desfăşura un atelier de mozaic, unde cei interesați pot vedea etapele și modalitatea realizării unei astfel de lucrări.

De la ora 16:00, la Galeriile Byzantia din subsolul bisericii „Învierea Domnului” de pe strada Viilor nr. 33, va avea loc o expoziție de artă.

Mediaş

Sâmbătă, 25 septembrie, de la ora 17:00, la Primăria Municipiului Mediaș, va fi vernisată o expoziție de artă bizantină.

Alba Iulia

Duminică, de la ora 14:00, la Liceul de Arte „Regina Maria”, va avea loc un atelier de mozaic. De la ora 16:00, la Museikon va fi vernisată expoziția de artă, urmată de slujba Vecerniei și Paraclisul Maicii Domnului la Catedrală, de la ora 18:00.

Deva

În ultima zi a evenimentului, luni, 27 septembrie, va fi susţinut de un atelier de mozaic la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva, de la ora 11:00. De la ora 16:00 va avea loc, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane, o expoziție de artă urmată de un concert de muzică bizantină.

Zilele artei bizantine se desfăşoară  sub îndrumarea Lect. Univ. Sorin Albu, cadru didactic la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Foto credit: Fto.ro

Comentarii Facebook


Știri recente