Expoziție realizată de copii de la Centrul „Best Life” din Craiova

Copiii aflați în grija Arhiepiscopiei Craiovei prin centrele sociale de zi ale Asociației Vasiliada și Centrului social „Best Life” și-au expus în această perioadă, la Centrul Multifuncțional Craiova, lucrările realizate în cadrul atelierelor de creație, informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

Acțiunea a fost parte a evenimentului „Să fim copii pentru o zi”, organizat în perioada 29 mai – 1 iunie de Centrul Multifuncțional Craiova în parteneriat cu mai multe instituții, printre care Primăria Municipiului Craiova, Arhiepiscopia Craiovei și Mitropolia Olteniei, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Dolj. Cu acest prilej, copiii Centrului social „Aripi de lumină” din Craiova, ai Centrului social „Sfântul Nicolae” din Filiași și ai Centrului „Sfântul Stelian” din Lipovu, ale Asociației Vasiliada, au expus tablouri, covorașe la gherghef, rame pictate, brățări împletite, felicitări etc. De asemenea, la acest eveniment au fost expuse și lucrările realizate de copiii Centrului social multifuncțional „Best Life” pentru copiii dezavantajați social al Arhiepiscopiei Craiovei în cadrul atelierului de creație „Micul artist popular, pe urmele bunicilor”. Aici, copilașii, sprijiniți de voluntari, studenți ai Facultății de Litere, au confecționat păpuși din foi de porumb, oițe pe scoarță de copac și au pictat pe piatră. Toate aceste obiecte au fost apreciate de vizitatori, care și-au exprimat admirația pentru îndemânarea și talentul micuților. Acțiunea s-a încheiat luni, 1 iunie, de Ziua Copilului, când un grup de beneficiari ai Centrului social „Aripi de lumină”, îndrumați de specialiști, au participat la un atelier de creație, în cadrul căruia au țesut covorașe la gherghef.

„A fost foarte frumos, mulți copii s-au oprit să vadă ce lucrăm și le-a plăcut. Ne-am bucurat să prezentăm activități în care suntem implicați la centru”, a spus unul dintre copiii prezenți la atelierul de creație.

La final, centrele sociale pentru copii aflate sub patronajul Mitropoliei Olteniei au primit diplome de participare la acest eveniment dedicat copiilor.

Comentarii Facebook


Știri recente