Expoziţie în memoria Episcopului Vasile Flueraş, la Cluj-Napoca: „Omul Bucuriei de Sus”

„Omul Bucuriei de Sus” este titlul expoziţiei vernisate săptămâna trecută la Biblioteca Județeană din Cluj-Napoca (sediul central) în memoria Episcopului Vasile Flueraş, la împlinirea a 40 de zile de la trecerea sa în veşnicie. Expoziţia este deschisă publicului până în data de 21 noiembrie.

„Prin imagine și cuvânt”, notează organizatorii, „expoziția evocă și păstrează un model de a trăi frumos în mijlocul unei metropole și a unei lumi mereu tensionate. Exprimă recunoștința celor care l-au cunoscut și ne invită pe toți la cunoașterea aprofundată a vieții și a învățăturii pe care continuă să ni le împărtășească”.

Expoziția cuprinde fotografii care ilustrează diverse aspecte din activitatea Preasfințitului Vasile. De asemenea, sunt expuse lucrări de artă care evocă Jertfa Mântuitorului.

Astfel, în centrul expoziției este așezată Crucea lui Hristos, dar tot acolo ne aflăm și noi, cei ce privim – o dispunere simbolică sugerând faptul că Preasfințitul a îmbrățișat, și-a asumat prin slujire Crucea și oamenii.

Expoziţia poate fi vizitată zilnic între orele 08 – 20:00.

A fost vernisată de Asociația Eleon, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga” – Cluj, cu sprijinul Mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Alba Iulia și al ASCOR Cluj.

Lucrările expuse aparțin unor meșteri populari anonimi și artiștilor Anamaria și Mihai Ariciu, Ovidiu Muraru, Vasile Lefter, Mariana Gheorghiu și Ovidiu Simionescu.

Preasfințitul Părinte Vasile, fost episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, a trecut la cele veşnice vineri, 8 octombrie 2021.

Foto credit: Facebook/Biblioteca Judeţeană Cluj

Comentarii Facebook


Știri recente