Expoziție etnografică mobilă vernisată la Seminarul Teologic din Dorohoi

La Seminarul Teologic Sfântul Ioan Iacob din Dorohoi a avut loc lunea aceasta vernisajului celei de-a treia expoziții a Muzeului Etnografic Aleph. În cadrul acesteia pot fi admirate obiecte de port popular şi de interior tradiţional.

Expoziția mobilă este o inițiativă a Rețelei de cluburi Aleph din cadrul Seminarului Teologic din Iași, avându-l coordonator pe elevul Gabriel Gherasă.

Vernisajul din 20 martie 2017 a început cu un program artistic al corului Dorulețul de la Seminarul Teologic din Botoșani, informează Ilie-Cristian Tofan, preşedintele Aleph de la Seminarul din Dorohoi.

În continuare, elevii dorohoieni au interpretat piese de muzică ușoară și poulară, iar la final grupul Alephix a pus în scenă o piesă de teatru.

Directorul seminarului din Dorohoi a apreciat această manifestare drept una ce amintește de veșnicia satului românesc.

Dacă «veșnicia s-a născut la sat», după cum afirma Lucian Blaga, eu aș spune că satul românesc vine din veșnicie; o veșnicie a purității, a curăției sufletești și a frumosului care, din păcate, în contemporaneitate este puțin călcată în picioare, a subliniat Pr. Constantin Muha, Directorul Seminarului Sfântul Ioan Iacob.

Expoziția poate fi admirată în Sala de Festivități a Seminarului dorohoian până în 24 martie, când va pleca spre școlile teologice din Neamț.


Acțiunea Muzeului Etnografic Aleph presupune prezentarea articolelor expoziției în toate seminariile din Moldova într-un cadru artistic, cu scopul de a promova valorile naționale și tradițiile de altădată.

Rețeaua Aleph a Seminarului Teologic din Dorohoi a luat fiinţă în octombrie 2012 și cuprinde cluburi de literatură, jurnalism, muzică folk și teatru.

Foto credit: seminaruldorohoi.ro

Comentarii Facebook


Știri recente