Expoziție dedicată metodei „Iordăchescu” de translare

„Din istoria recentă a tehnicii româneşti: metoda Iordăchescu de translare a monumentelor şi clădirilor” este expoziţia care poate fi văzută, zilele acestea, de toți cei interesați nu doar de protejarea edificiilor, ci și de istoria recentă a României.

După cum informează TRINITAS TV, expoziţia a fost vernisată, marțea aceasta, în Sala „Theodor Pallady” a Bibliotecii Academiei Române, în prezența inventatorului ingenioasei metode de translare: Inginerul Dr. Eugeniu Iordăchescu, precum și a numeroase personalități culturale și oficialități locale.

Delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la eveniment a fost Pr. Cons. Florin Șerbănescu.

Expoziția înfățișează privitorilor realitatea crudă a ultimelor ani ai regimului comunist, atunci când se făceau presiuni pentru ca multe biserici, alături de alte edificii importante, să fie demolate. Soluția salvatoare a fost reprezentată de metoda pe care a brevetat-o Inginerul Eugeniu Iordăchescu. Munca și dragostea sa pentru păstrarea patrimoniului românesc au fost răsplătite de Academia Română, în cadrul evenimentului, cu o diplomă de onoare.

Evenimentul a fost organizat de Academia Română – Secţia de Arte, Arhitectură şi Audiovizual – în colaborare cu Muzeul Brăilei „Carol I”. Expoziţia consacrată metodei Iordăchescu de translare va fi deschisă publicului până pe 27 martie.

Comentarii Facebook


Știri recente