Expoziție de icoane pe sticlă transilvănene

Asociația Română Focul Viu a organizat vineri, 20 mai, vernisajul Expoziției Colective „Icoana pe sticlă, identitate transilvană”, informează radiorenasterea.ro. Evenimentul a avut loc începând cu ora 17.00, la Turnul Croitorilor din Cluj-Napoca prin prezentarea pr. lect. dr. Jan Nicolae de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și a pr. lect. dr. Ioan Bizău, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj Napoca.

Până pe 26 mai, aici vor fi expuse icoane pe sticlă tradiționale realizate de pr. ierodiacon Siluan Timbuș de la Mănăstirea Nicula, Niculina Albu, Simona Teodora Roșca, Cornelia Giurgiu Man și Simona Pletea. Icoanele prezentate reflectă un mod de gândire specific țăranului român transilvănean, trăitor într-un spațiu intercultural. Povestea icoanei pe sticlă începe la Nicula, un sat devenit simbol, unde, în anul 1699, o icoană a Maicii Domnului – proaspăt pictată de către un preot din satul alăturat – a lăcrimat.

Expoziția „Icoana pe sticlă, identitate transilvană” va putea fi vizitată în perioada 21-26 mai 2011, la Turnul Croitorilor din Cluj-Napoca, zilnic, între orele 10-20.

Comentarii Facebook


Știri recente