Expoziție de icoane la Centrul eparhial din Severin

Asociația Filantropia Severin a organizat, marți, 30 aprilie 2013, în Sala „Mitropolit Nestor Vornicescu” a Episcopiei Severinului și Strehaiei, expoziția de icoane cu tema „Drumul spre Înviere”, a precizat Cătălin Cernătescu, redactor știri al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Icoanele expuse sunt realizate de persoanele private de libertate aflate în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, fiind icoane pictate pe sticlă, icoane sculptate și icoane realizate cu ajutorul firelor de ață.

La expoziție au participat și elevi de la școlile și liceele din municipiu, însoțiți de profesorii de Religie.

Această manifestare artistică este rezultatul concret al colaborării și parteneriatului existent între Penitenciarul Dr. Tr. Severin, Episcopia Severinului și Strehaiei și Asociația Filantropia Severin, în ceea ce privește implicarea persoanelor private de libertate în activități de creație, cu caracter socio-educativ.

Asociația Filantropia Severin este o asociație creștin-ortodoxă, de asistență socială și filantropică, cu caracter nonguvernamental, nonprofit, independentă și apolitică ce funcționează sub patronajul spiritual al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Comentarii Facebook


Știri recente