Expoziție de icoane ale copiilor din Parohia Turnișor I

La Biserica „Sfântul Nicolae” din cartierul sibian Turnișor se va deschide spre vizitare o expoziție de icoane realizate de copiii din Parohia Turnișor I, în cadrul activităților desfășurate la Centrul cultural-filantropic „Sfântul Nicolae”, în cadrul proiectului „Icoana – fereastră spre cer”, informează „Ziarul Lumina”.

Expoziția de icoane reprezintă încununarea muncii depuse de copii timp de trei luni, în perioada vacanței de vară, în Centrul cultural-filantropic „Sfântul Nicolae” al parohiei. Astfel, 60 de copii au fost îndrumați și coordonați de profesoara Mihaela Creangă în arta pictării icoanelor.

Proiectul a constat în susținerea săptămânală a unor cursuri gratuite de pictură religioasă (pe sticlă și lemn) pentru copii. Cu acest prilej, participanții au înțeles cât de multă muncă și pasiune se află în realizarea unor astfel de lucrări. Una din cele mai frumoase definiții preferate de copii pentru icoană a fost metafora „fereastră spre cer”.

De asemenea, în perioada anului școlar 2013-2014, în cadrul Centrului cultural-filantropic „Sfântul Nicolae” al Parohiei Turnișor I, în parteneriat cu Școala Nr. 10 din Sibiu, se desfășoară și un proiect social after-school. Centrul Social-Filantropic și Cultural „Sfântul Nicolae” din Sibiu a fost amenajat într-o anexă de lângă Biserica „Sfântul Nicolae”, cu sprijinul Parohiei Turnișor I, și a fost deschis în primăvara acestui an. Proiectul social-educațional a început printr-un parteneriat încheiat între Parohia Turnișor I, Școala Generală nr. 10 din cartier și Universitatea „Lucia Blaga” din Sibiu, prin Departamentul de Cercetare Pedagogică. Câteva cadre didactice și studenți și-au exprimat dorința de a oferi voluntar servicii de after-school unor elevi defavorizați social, pentru a le îmbunătăți situația școlară. Parohia oferă spațiul, mâncarea, rechizitele și alte lucruri necesare copiilor, iar procesul educațional este asigurat de cadrele didactice de la Școala Generală nr. 10 și de la universitate, alături de studenți.

Comentarii Facebook


Știri recente