Expoziția „Tezaur – Episcopia Tulcii” a revenit acasă

Expoziția itinerantă „Tezaur – Episcopia Tulcii” a fost vernisată joi la Muzeul de Istorie și Arheologie din Tulcea.

Expoziția este formată din 64 de obiecte din argint care datează din ultimele trei secole.

„Tezaurul” revine la Tulcea după șase ani în care expoziția a fost prezentată în mai multe muzee din țară și din străinătate.

La vernisaj au participat atât oameni de cultură, preoți, autorități locale, profesori, cât și elevi ai seminarului tulcean.

Evenimentul a fost organizat de Episcopia Tulcii în parteneriat cu Institutul de Cercetări Eco-muzeale „Gavrilă Simion” din Tulcea.

„După șase ani de pelerinaj, Expoziția ‹Tezaur – Episcopia Tulcii› s-a întors în sfârșit la Tulcea. Astăzi am avut bucuria de a o prezenta publicului tulcean. Ne-am bucurat că alături de preoți au fost elevii seminariști și foarte mulți tineri arătând prin aceasta dragostea generației tinere față de valorile spirituale și perene ale Bisericii noastre. Episcopia Tulcii deține un patrimoniu material și imaterial foarte bogat, un patrimoniu pe care am căutat vreme de șase ani să-l prezentăm iubitorilor de frumos din țară și din străinătate”, a spus PS Visarion, Episcopul Tulcii, la vernisajul expoziției.

Scopul expoziției este să fie repuse în circuitul cultural național o parte din obiectele de artă religioasă care se regăsesc în bisericile și mănăstirile tulcene.

Obiectele de valoare istorică și culturală din patrimoniul Episcopiei Tulcii pot fi admirate la Muzeul de Istorie și Arheologie din Tulcea până în luna noiembrie.

Sursă foto: Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente