Expoziția „Licăr de Lumină” la Palatul Patriarhiei

În Sala „Europa Christiana” a Palatului Patriarhiei a fost vernisată în această după-amiază, în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Expoziția de icoane „Licăr de Lumină” care a fost organizată de Sectorul Teologic-educațional al Patriarhiei Române.

La acest eveniment Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a vorbit despre importanța proiectelor educaționale „Hristos împărtășit copiilor” și „Alege școala!” ale Patriarhiei Române.

„Ne bucurăm că s-au adunat aici îngerașii aceștia care sunt și artiști. Vedem, dacă privim această expoziție că, într-adevăr, tinerii, mai ales copiii au o sensibilitate deosebită în aceea ce privește arta. Se vede gingășia, se vede spontaneitatea și percepția culorilor care exprimă viața și bucuria. Acest program care a luat amploare acum este o lucrare misionară, o lucrare de transmitere a credinței, noii generații de copii. Prin această lucrare noi arătăm că Biserica nu se gândește doar la un viitor îndepărtat, ci pregătește viitorul folosind prezentul. De aceea, nu trebuie spus adesea că tinerii sau copiii sunt viitorul Bisericii. Ei sunt și prezentul Bisericii, nu numai viitorul. Deci, atât Programul ‘Alege Școala!’, cât și ‘Hristos împărtășit copiilor’ sunt programe pastoral-educaționale pentru că deodată cu transmiterea cunoștințelor teoretice și practice se construiește spiritual comuniunea între copii, comuniunea între copii și învățători și comuniunea între copii și Biserică, între copii și preoții care conduc parohii și care ei înșiși în ortodoxie au familii. Această extindere a familiei de la familia conjugală la familia eclesială ca prezență și existență în iubirea Preasfintei Treimi, sub binecuvântarea lui Dumnezeu este pentru noi o lucrare foarte importantă și în același timp o binecuvântare și bucurie”, a spus Preafericirea Sa, după cum ne informează Radio TRINITAS.

În cadrul manifestării din această seară au fost premiați nouă copii, participanți în cadrul taberelor de creație organizate de către Patriarhia Română, prin intermediul Proiectului „Alege Școala!”.

Comentarii Facebook


Știri recente