Expoziția Licăr de Lumină la Palatul Patriarhiei

În Sala „Europa Christiana” din Palatul Patriarhei se va desfășura începând de duminică, 4 decembrie 2011, Expoziția „Licăr de Lumină”. Lucrările expuse – eseuri, desene și picturi, icoane pe lemn și sticlă, colaje etc. – aparțin copiilor care au participat la taberele de creație creștină „Licăr de Lumină” organizate pe tot parcursul vacanței de vară, în cadrul Proiectului „Alege Școala!”.

Expoziția va fi vernisată, începând cu ora 15:30, în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a 500 de copii ce vor participa și la concertul de colinde ce va avea loc în aceeași zi.

Taberele „Licăr de Lumină” s-au desfășurat pe parcursul celor 12 săptămâni de vacanță în perioada iunie – septembrie 2011. Organizate în patru locații: Centrul Cultural – Pastoral „Sfântul Daniil Sihastrul” – Durău, Centrul Social-Cultural „Sfântul Ilie” – Miclăușeni, Complexul turistic „Sfântul Nicodim” – Tismana și Centrul Social-Pastoral „Sfânta Cruce”, Mănăstirea Caraiman – Bușteni, taberele au găzduit aproximativ 5000 de copii din toată țara.

Desfășurat în cadrul unui parteneriat între Patriarhia Română și Fundația World Vision România, proiectul are ca scop principal prevenirea și combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii dar și prevenirea delicvenței juvenile, prin dezvoltarea unor soluții alternative de tip „școala de duminică”. Proiectul „Alege Școala!” este dezvoltat împreună cu proiectul de catehizare „Hristos împărtășit copiilor” și își propune, printre altele, să sprijine preoții și copiii din parohii să înteleagă mai bine metoda de catehizare a proiectului „Hristos împărtășit copiilor” și să susțină desfășurarea efectivă a activităților cu grupa de copii din parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente