Expoziția de icoane „Anastasis” va putea fi vizitată timp de zece zile la Palatul Patriarhiei

Expoziția de icoane „Anastasis”, găzduită luna trecută de Sala Cuhnia a Palatului Mogoșoaia, va putea fi vizitată timp de zece zile, în perioada 8-17 mai 2019, la Palatul Patriarhiei.

Vernisajul va avea loc joi, 9 mai 2019, la ora 12:30. Printre expozanți se numără pictori laici, dar și preoți, monahi din țară, din Sfântul Munte și din diaspora românească.

„Icoana este o teologie a frumuseții, o oglindă înduhovnicită și o revelație dumnezeiască. Ancorată adânc în Tradiție, ea a găsit mereu, în funcție de cerințele Bisericii, noi metode de expresie. Privind în timp, observăm o continuitate harică a acesteia. Reluarea vechilor modele, asemenea bizantinilor, constituie cel mai vechi și trainic mod de a duce mai departe moștenirea atât de bogată a Ortodoxiei și de a asigura sămânța cea bună care dă rod”.

„Expoziția Anastasis își propune să ofere vizitatorilor ei o modalitate de a vedea icoana în contemporaneitate și de a înțelege, prin icoanele nou pictate, legătura tainică cu trecutul”, anunță organizatorii.


Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente