Expoziția-concurs națională Rugămu-ne Ție!, ediția a XV-a

Consiliul Județean Argeș, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, și Muzeul Județean Argeș, organizează cea de-a XV-a ediție a expoziției-concurs național de icoane „Rugămu-ne Ție!”, potrivit episcopiaslatinei.ro

La expoziția-concurs de icoane pot participa creatori profesioniști și amatori. Lucrările trebuie executate în notă tradițională, pe lemn sau sticlă. Pentru expunere vor fi acceptate doar icoanele caracterizate prin originalitate și autenticitate, cu respectarea canoanelor și a erminiei bizantine.

Perioada de desfășurare: 26 aprilie – 8 iunie 2013

Locul de desfășurare: Galeria de Artă Naivă a muzeului Județean Argeș și Centrul de Cultură și Arte „George Topârceanu” din Curtea de Argeș

Fiecare participant trebuie să trimită o FIȘĂ DE AUTOR, cu următoarele date: nume și prenume, data nașterii, ocupația, studii, studii de specialitate (dacă este cazul), expoziții, diplome și distincții, tehnica de lucru preferată, domiciliul, numărul de telefon, e-mail.

Participanții pot trimite trei lucrări. Fiecare lucrare trebuie bine ambalată, însoțită de eticheta explicativă, care să cuprindă: numele și prenumele autorului, adresa, titlul lucrării” descrierea tehnicii în care se încadrează și anul executării.

Lucrările trebuie expediate până cel mai târziu 15 aprilie 2013, la Consiliul Județean Argeș, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș, str. Armand Călinescu, nr. 14, Pitești, jud. Argeș, cod 110047, tel./ fax 0248 – 21.90.80.

Pentru a nu fi deteriorate în timpul transportului poștal, icoanele pictate pe sticlă vor fi aduse și ridicate de către autori, personal, sau de către delegați ai acestora.

Îi atenționăm pe creatorii icoanelor pe lemn să folosească material de bună calitate, bine uscat și să respecte etapele de preparare a suportului.

Lucrările premiate vor rămâne obligatoriu în patrimoniul instituțiilor și sponsorilor care le-au premiat.

După închiderea expoziției, organizatorii se obligă să restituie prin poștă celelalte lucrări până cel mai târziu la sfârșitul lunii iulie 2013.

Toți creatorii prezenți cu lucrări în expoziție vor primi diplome de participare.

Premiile concursului în valoare netă vor fi:

Marele premiu – 1500 lei

Premiul I – 1200 lei

Premiul II – 1000 lei

Premiul III – 800 lei

Premii de excelență în valoare de câte 500 lei, oferite de primăriile orașelor și municipiilor, instituții de cultură, instituții de cult și de alți sponsori.

Marele premiu și premiul I se mai pot acorda aceluiași autor doar după trei ani.

Vernisajul va avea loc în data de 26 aprilie 2013. Câștigătorii vor fi contactați telefonic la numerele comunicate în etichetele explicative, pentru a putea participa, în ziua de 8 iunie 2013, orele 11.00, la festivitatea de premiere care va avea loc la Centrul de Cultură și Arte „George Topârceanu” din Curtea de Argeș, cu prilejul Festivalului-concurs al filmului cu tematică religioasă „Lumină din Lumină”, ediția a XX-a.

Nu vor fi primite pentru etalare lucrări realizate de copii.

Cheltuielile prilejuite de buna desfășurare a expoziției-concurs națională, pentru participanții premiați (cazare, masă, premii, organizarea expoziției etc.) vor fi suportate de organizatori.

Comentarii Facebook


Știri recente