Exemplul vieții Sfântului Maxim Mărturisitorul

Moaștele Sfântului Maxim Mărturisitorul au fost aduse la Iași de o delegație de monahi din Sfântul Munte, condusă de părintele arhimandrit Partenie, starețul Mănăstirii „Sfântul Pavel” din Athos. Părintele arhimandrit le-a vorbit credincioșilor, la finalul slujbei de la Catedrala mitropolitană, despre Sfântul Maxim și i-a îndemnat pe toți să-i urmeze exemplul vieții, informează TRINITAS TV.

„Preafericite Părinte Patriarh Daniel al României, Înaltpreasfințite Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și Sfântul Maxim Mărturisitorul întărit în adevăr. El a stat împotrivă la toate amenințările puternicilor vremii, atât politice cât și bisericești. Toate patriarhiile vechi din răsărit acceptaseră compromisul. Sinoadele episcopilor anatematizau pe oricine era împotrivă cu aprobarea tacită a basileului și a senatului. Lupta Sfântului Maxim are valoare nu doar pentru acele vremuri, ci și pentru noi, cei de astăzi, deoarece el ne-a arătat ce trebuie să facă orice creștin în orice vreme. Creștinul trebuie să-l mărturisească pe Hristos înaintea oamenilor prin cuvinte și fapte”, a spus părintele arhimandrit Partenie.

De Mănăstirea „Sfântul Pavel” din Sfântul Munte Athos ține și Schitul românesc „Lacuri”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…