Excursie organizată de Centrele Educaționale ale Arhiepiscopiei Timișoarei

La începutul acestei săptămâni, 75 de copii, beneficiari ai Centrelor Educaționale din Timișoara, Lugoj și Făget, însoțiți de coordonatorii centrelor, de un animator socio-educativ și de un ghid turistic au vizitat mai multe locuri deosebite din județul Hunedoara, informează mitropolia-banatului.ro.

Copiii au poposit mai întâi la Cetatea Devei, apoi au vizitat Muzeul Civilizației Dacice și Romane și fostul palat „Magna Curia” sau Castelul Bethlen, cea mai veche clădire monument istoric ce se păstrează în Deva. Grupul s-a îndreptat apoi spre Mănăstirea Crișan, locaș de cult ce datează din secolele XVI – XVII. „Este prima serie de excursii organizate de Arhiepiscopia Timișoarei în cadrul proiectului „Rețea interregională de centre educaționale”. Am pornit de la Timișoara spre Deva încă de dimineață, iar copiii au fost foarte entuziaști și nerăbdători să vadă obiectivele stabilite în această excursie. Cei mai mulți dintre ei nu au mai fost niciodată într-o excursie, din cauza situației materiale precare a familiilor sau din cauza lipsei oportunităților de a participa la un astfel de eveniment” a precizat Gabriela Crăciun, coordonatorul Centrului educațional „ANTIMIS” Timișoara.

Activități educative și recreative pentru copii

Centrele Educaționale „ANTIMIS” din Timișoara, „Sfântul Nicolae” Lugoj și „Patriarh Miron Cristea” Făget funcționează în cadrul proiectului „Rețea interregională de centre educaționale” derulat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Arhiepiscopia Timișoarei și cofinanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. În județul Timiș funcționează cinci astfel de centre educaționale în localitățile Timișoara, Lugoj, Deta, Făget și Sânnicolau Mare. În fiecare centru educațional sunt beneficiari câte 25 de copii din familii sărace sau aflați în risc de abandon școlar. Aceștia beneficiază zilnic de o masă caldă și o gustare rece, sprijin în efectuarea temelor și meditațiilor pentru scăderea riscului de eșec școlar. De asemenea, copiii primesc și burse sociale, rechizite și materiale didactice. În cadrul centrelor, beneficiarii participă la activități de petrecere a timpului liber, de formare a deprinderilor practice și de întreținere a spațiului personal. Ei sunt încurajați să comunice în orice ocazie, să își exprime sentimentele, nemulțumirile și dorințele într-un mod constructiv, fără a-i deranja sau leza pe ceilalți, să învețe să își cunoască și să-și apere drepturile prin intermediul comunicării cu ceilalți.

Comentarii Facebook


Știri recente