Examen pentru obținerea gradelor profesionale în preoție, la Bucureşti

La Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din Capitală s-au încheiat miercuri, 13 iulie 2016, examenele pentru obţinerea gradele în preoție. 190 de clerici din Mitropolia Munteniei și Dobrogei au participat în ultimele trei săptămâni la cursurile de perfecționare care au avut loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti.

La finalul acestora, cei care susținut definitivatul au fost evaluați printr-o probă scrisă, iar cei care au candidat pentru gradul 2 în preoție au fost examinați atât în scris, cât și oral.

Cele două cominsii de examinare au fost prezidate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, și de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a declarat pentru Radio Trinitas că aceste cursuri sunt foarte folositoare, iar clericii care le urmează au foarte multe de învăţat prin absolvirea acestora:

Suntem bucuroşi că avem prilejul de a întâlni preoţi foarte buni, preocupaţi de misiunea lor, care îşi pun probleme foarte serioase şi care împlinesc cuvintele Mântuitorului şi îşi fac datoria în parohiile unde au fost trimişi pentru misiune. Sunt preoţi de la care credincioşii lor au foarte lucruri de învăţat. Cu prilejul acestor examene, mai ales în timpul examinării orale, preoţii învaţă unii de la alţii, din experienţa altora, din felul cum predică, din felul cum expun problemele pastoraţiilor îmbogăţindu-se astfel reciproc. Examenele acestea sunt trebuincioase şi cred că preoţii au mult de învăţat pregătindu-se şi participând la ele.

Cursurile pentru obținerea gradelor profesionale în preoție au început în data de 30 iunie 2016. Cursurile au fost organizate la Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul din Bucureşti și au avut rolul de a răspunde problemelor actuale pe care le întâmpină preoții în pastorație.

Foto: Ziarul Lumina

 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente