Examen de grad în Mitropolia Banatului

La Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei a fost organizată ieri, 20 octombrie, o sesiune de examen pentru obținerea gradelor profesionale de către personalul clerical. Au participat 10 preoți din cadrul Mitropoliei Banatului care au susținut lucrări realizate pentru obținerea gradului I în preoție, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

În același timp, la Centrul Eparhial s-a desfășurat și colocviul de admitere la gradul I la care au participat 13 preoți din toate eparhiile care formează Mitropolia Banatului. Comisia a fost prezidată de Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, și a fost alcătuită din profesori de la Facultatea de Teologie din Timișoara, în calitate de coordonatori ai lucrărilor de gradul I.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…