Examen de capacitatea preoţească în Episcopia Giurgiului

La 9 octombrie 2014, în sala „Nichifor Crainic” din incinta sediului administrativ, a avut loc examenul de capacitatea preoţească, sesiunea de toamnă, potrivit episcopiagiurgiului.ro. Comisia de examen, prezidată de Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a fost alcătuită din părinţi consilieri de la Centrul eparhial, din profesori de la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din Bucureşti şi de la Seminarul Teologic „Teoctist Patriarhul” din Giurgiu.

La examen au participat tineri teologi, care în conformitate cu prevederile Statutului de organizare şi funcţionare al Bisericii Ortodoxe Române, al Regulamentului de numire şi transfer al clerului, precum şi al hotărârilor Sfântului Sinod, au susţinut mai întâi proba psihologică, proba scrisă şi proba orală. Examenul a urmărit evaluarea în scris a cunoştinţelor de doctrină şi misiune, şi a problemelor de morală creştină precum şi evaluarea orală a cunoştinţelor de tipic şi liturgică, muzică, omiletică, dar şi de drept şi administraţie bisericească, în conformitate cu metodologia în vigoare.

Subiectele examenului au fost selectate după „Îndrumătorul Administrativ bisericesc – Ghidul pentru examenul de capacitate preoţească, administrarea parohiei şi a mănăstirii”, tipărit cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Comentarii Facebook


Știri recente