Examen de capacitate preoţească pentru teologii timişoreni. Comisia a fost prezidată de Mitropolitul Banatului

În sala festivă a Centrului eparhial din Timișoara a avut loc astăzi o nouă sesiune a examenului de capacitate preoțească. Comisia de examinare, formată din cadre didactice de la Facultatea de Teologie din municipiu, a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Examenul propriu-zis a fost precedat de proba eliminatorie – testare psihologică, ce s-a desfăşurat în ziua de 7 martie a.c., şi de o săptămână de cursuri de pregătire în perioada 20-24 februarie a.c.

Examenul a fost un bun prilej de reactualizarea a cunoştinţelor acumulate în facultate, de întâlnire cu profesorii lor şi de cunoaştere a candidaţilor de Chiriarh, în vederea implicării şi integrării lor în misiunea Bisericii a precizat pr. Sorin Lungoci, consilier în cadrul sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul al Eparhiei.

Examenul s-a organizat în conformitate cu Metodologia pentru obţinerea gradelor profesionale în preoţie de către personalul clerical, aprobată de Sfântul Sinod prin hotărârea 1199/2008, cu modificările şi completările ulterioare.

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente