Examen de Capacitate Preoțească la Sibiu

În luna octombrie a acestui an va avea loc examenul de capacitate preoțească – sesiunea de toamnă – pentru tinerii teologi care urmează să fie hirotoniți în Arhiepiscopia Sibiului.

În ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu, s-a aprobat organizarea examenului de capacitate preoțească la data de 8 octombrie 2014, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

La acest examen se pot înscrie tinerii teologi, absolvenți ai Facultăților de Teologie Ortodoxă care doresc să se titularizeze pe unul dintre posturile clericale vacante. Doritorii trebuie să fie fii duhovnicești ai Arhiepiscopiei Sibiului și au posibilitatea ca în perioada 23 septembrie – 6 octombrie 2014 să-și depună dosarul la Centrul Eparhial în vederea înscrierii la acest examen.

Menționăm că în urma ședinței Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 4 iulie 2013 s-a hotărât ca valabilitatea examenului de capacitate preoțească pentru cei care au obținut cel puțin media 9.00 să fie de 2 ani.

Examenul de Capacitate preoțeascăva cuprinde o probă scrisă și o probă orală:

Examen scris:

1. Teologie Dogmatică – Teologie Liturgică – Teologie Pastorală.

Examen oral:

1. Predică

2. Cateheză

3. Administrație și legislație bisericească

Acte necesare la dosar:

1. Cerere de înscriere

2. Acte de identitate: C.I., certificat de naștere, certificat de căsătorie (în copie)

3. Acte de studii în Teologie (în copie)

4. Foaia matricolă (în copie)

5. Curriculum vitae

Examenul se va susține miercuri, 8 octombrie 2014, ora 900, la Centrul Eparhial Sibiu – Facultatea de Teologie „Sf. Ierarh Andrei Șaguna” din Sibiu.

Mai multe detalii pe site-ul mitropolia-ardealului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…