Examen de capacitate preoțească la Giurgiu

La 9 octombrie 2014, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ambrozie, Episcopia Giurgiului organizează examenul de capacitate preoţească. Examenul se va desfăşura în Centrul eparhial pentru copii şi tineret „Sf. Ioan Valahul” din incinta sediului administrativ al centrului eparhial, începand cu ora 8.00. Acesta va consta din evaluarea, în scris, a cunoştinţelor de doctrină şi misiune, şi la oral a cunoştinţelor de liturgică, muzică bisericească, drept şi administraţie parohială, catehetică şi omiletică.

Potrivit episcopiagiurgiului.or, graficul examenului de capacitate preoţească, sesiunea octombrie 2014, organizat de Episcopia Giurgiului este următorul:

ora 8.00 – test psihologic

ora 9.00 – susţinerea probei scrise la disciplinele Dogmatică şi Misiologie

ora 13.00 – susţinerea probei orale la disciplinele: Teologie Liturgică, Catehetică şi Omiletică, Drept şi administraţie parohială, Muzică bisericească.

10 octombrie– afişarea rezultatelor

Examenul de capacitate preoţească este valabil timp de un an de zile.

Media generală de titularizare rezultă din: media examenului de bacalaureat / licenţa, media de atestare a competentelor profesionale/ media anilor de studiu din facultate şi media examenului de capacitate preoţească.

Candidaţii care nu au promovat examenul de capacitate preoţeasca se pot prezenta la un nou examen în sesiunea următoare, în aceleaşi condiţii amintite mai sus.

Media de promovare a examenului de capacitate este minimum 7 (şapte).

Comentarii Facebook


Știri recente