Examen de capacitate preoțească la Facultatea de Teologie din București

69 de absolvenți de studii teologice din Arhiepiscopia Bucureștilor susțin astăzi și mâine examenul de capacitate preoțească la Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul din București.

Testarea din 15-16 martie 2017 constă într-o probă scrisă și una orală. Examenul are loc în prezența Preasfințitului Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Conform Preasfinției Sale, candidaților le vor fi evaluate cunoștințele de omiletică, de catehetică, de tipic, liturgică, dar și de drept bisericesc. Sunt lucruri pe care un tânăr cleric trebuie să le știe și să le pună în aplicare în viața preoțească, a transmis ierarhul pentru Radio Trinitas.

Aceste aspecte privesc viața Bisericii și îl arată dacă tânărul candidat este sau nu vrednic de această slujire. Examenul, pentru un om pregătit, este prilejul de a arăta ceea ce a învățat, a concluzionat PS Timotei.

Proba scrisă s-a desfășurat astăzi de la ora 09.00, iar proba orală va începe în aceeaşi zi, după afişarea rezultatelor de la proba scrisă, și va continua în dimineața zilei de joi, 16 martie 2017.

Comentarii Facebook


Știri recente