Examen de capacitate preoțească la București

Candidații la examenul de capacitate preoțească organizat de Arhiepiscopia Bucureștilor vor susține mâine testul psihologic. Evaluarea va avea loc la Seminarul Teologic Ortodox din Capitală. Cele două probe de verificare a cunoștințelor în domeniu vor avea loc pe 10 septembrie la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”.

„Tinerii care vor promova examenul de capacitate preoțească pot să-și depună dosare de candidare pentru ocuparea posturilor clericale vacante din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor. Menționăm că examenul are valabilitate de 1 an pentru cei care iau sub nota 9, iar pentru cei care iau peste media 9 valabilitatea a fost extinsă la 2 ani”, a declarat pentru TRINITAS TV Arhim. Cons. Veniamin Goreanu de la Sectorul Administrativ-Bisericesc, Arhiepiscopia Bucureștilor.

Arhiepiscopia Bucureștilor organizează de două ori pe an examen de capacitate preoțească, în martie și în septembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…