Examen de capacitate preoțească în Episcopia Devei și Hunedoarei

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, în Episcopia Devei și Hunedoarei se organizează sesiunea de toamnă a examenului de capacitate preoțească. Examenul se va desfășura, în conformitate cu Metodologia aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în data de 4 septembrie 2014, la Centrul Eparhial, din str. Avram Iancu, nr. 2 începând cu ora 9, informează episcopiadevei.ro.

La acest examen se pot înscrie tinerii absolvenți de Teologie, care doresc să candideze pentru obținerea unui post clerical în Eparhia Devei și Hunedoarei.

Examenul de capacitate preoțească are drept scop cercetarea chemării pentru preoție și verificarea cunoștințelor dobândite în instituțiile teologice pentru a fi utilizate practic în viața pastorală, potrivit cerințelor vremii.

Examenul de capacitate preoțească constă în susținerea a două probe, scris și oral.

Examenul scris va consta în examinarea cunoștințelor de Teologie Dogmatică, Teologie Morală și Teologie Pastorală, iar examenul oral se va susține la următoarele discipline: Teologie Liturgică, Administrație Parohială, Catehetică, Omiletică și Muzică Bisericească.

Comentarii Facebook


Știri recente