Examen de Capacitate Preoțească, în Eparhia Argeșului și Muscelului

În sala de conferințe a Eparhiei Argeșului si Muscelului de la Protoieriei Pitești, a fost organizat miercuri, 17 septembrie 2014, al doilea examen de capacitate preoțească din acest an, după cum ne-a transmis Șerban Niță. Subiectele de examinare au cuprins teme din mai multe discipline teologice.

De această dată s-au înscris 10 licențiați în teologie și absolvenți ai programelor de masterat din cadrul Facultății de Teologie Sf. Mc. Filoteia. Comisia de examinare a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, iar examinatori au fost cadre didactice de la facultatea argeșeană, dar și consilierilor de resort din cadrul administrației eparhiale.

Examenul de capacitate preoțească a constat într-o probă scrisă și una orală, din mai multe discipline prevăzute în Regulamentul aprobat de Sfântul Sinod al B.O.R..

Nota finală a candidaților va fi obținută din media dintre notele primite la cele două probe ale examenului, iar la ocuparea unui post de preot paroh, această medie va avea un rol semnificativ. Rezultatele vor fi cunoscute de candidați în următoarele zile, după corectarea lucrărilor de la proba scrisă.

Examenul de capacitate preoțească are valabilitate un an de zile, timp în care teologii admiși au posibilitatea să se înscrie la concursul de ocupare a unui post vacant de preot paroh. Candidații care nu au ocupat niciun post vacant timp de un an vor fi nevoiți să se înscrie la o nouă sesiune a examenului de capacitate preoțească.

Comentarii Facebook


Știri recente