Examen de capacitate preoțească în Arhiepiscopia Sibiului

Sesiunea de toamnă a examenului de capacitate preoţească din Arhiepiscopia Sibiului a avut loc astăzi, 8 octombrie, pentru licenţiaţii şi absolvenţii de Master în Teologie, informează mitropolia-ardealului.ro. La examen s-au înscris 15 candidaţi, care au susţinut o probă scrisă din tematica aprobată pentru acest concurs, urmată de o probă orală de verificare a cunoştinţelor din mai multe discipline teologice şi administrative.

Examenul de capacitate preoţească a avut loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna” şi a fost organizat de sectorul cultural al Arhiepiscopiei Sibiului. Comisia de examinare a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. La examinare au participat consilierul cultural de la Arhiepiscopia Sibiului, pr. Savu Popa, consilierul administrativ de la aceeaşi eparhie, pr. Cătălin Nicolae Mirişan, şi decanul facultăţii gazdă, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel. Prima parte a examenului a constat dintr-o probă scrisă din tematica aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Subiectul acestei probe a fost “Sfânta Liturghie şi Sfânta Euharistie, centrul vieţii bisericeşti”, iar candidaţii au avut de prezentat această temă din punct de vedere dogmatic, pastoral-misionar, liturgic şi spiritual.

Examinarea a continuat cu probe orale de verificare a cunoştinţelor teologice din mai multe discipline, prin care teologii demonstrează că sunt pregătiţi să conducă o parohie şi din punct de vedere administrativ.

Candidaţii admişi la finalul examinării au posibilitatea să se înscrie mai apoi la concursurile pentru ocuparea unor posturi vacante de preot paroh în Arhiepiscopia Sibiului.

Comentarii Facebook


Știri recente