Examen de capacitate preoțească în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Cu binecuvântarea și sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în zilele de 23 și 24 septembrie a.c., la Galați a avut loc examenul de capacitate preoțească, sesiunea de toamnă, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea.

În examen s-au înscris 12 tineri teologi care, în conformitate cu prevederile Statutului de organizare și funcționare al Bisericii Ortodoxe Române, al Regulamentului de numire și transfer al clerului, precum și al hotărârilor Sfântului Sinod, au susținut mai întâi proba psihologică (23 septembrie).

Astăzi, în cea de a doua zi a examenului, s-au desfășurat proba practică la disciplina Liturgică prin participarea activă la strană la slujba Utreniei și a Sfintei Liturghii din Catedrala Arhiepiscopală.

Examenul a continuat în sala „Episcop Chesarie Păunescu” a Centrului Eparhial prin susținerea probelor scrisă și orală.

Comisia de examinare a fost alcătuită din preoți profesori ai Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei” din Galați, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Examenul de capacitate preoțească are ca scop verificarea cunoștințelor teoretice și practice în domeniul teologic, iar în urma rezultatului obținut, candidații vor fi repartizați în parohii.

Comentarii Facebook


Știri recente