Examen de capacitate preoțească în Arhiepiscopia Bucureștilor

Preafericitul Părinte Patriarh DANIEL a aprobat organizarea examenului de capacitate preoțească, sesiunea martie 2013, pentru licențiații în teologie, Secția Teologie Pastorală, fii duhovnicești ai Arhiepiscopiei Bucureștilor, în vederea candidării pentru ocuparea, prin concurs, a unui post clerical vacant din cadrul eparhiei, după cum informează Sectorul Administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Înscrierea candidaților se va face la Centrul eparhial în perioada 11 februarie – 11 martie 2013.

Acte necesare pentru înscriere:

†¢ Cerere către Preafericitul Părinte Patriarh DANIEL;

†¢ Copii legalizate după actele de studii: diploma de licențiat în teologie, master, doctorat și foile matricole;

†¢ Curriculum Vitae;

†¢ Copie B.I./ C.I.;

†¢ Chitanța din care să reiasă că a fost achitată taxa de înscriere la examen – 100 lei la Casieria Centrului eparhial.

TematicaÎndrumătorul Administrativ Bisericesc – ghidul practic pentru examenul de capacitate preoțească, ediția a II-a, Ed. „Cuvântul Vieții” a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, București, 2010 (care poate fi procurat din magazinele Arhiepiscopiei Bucureștilor). Bibliografia indicată la finalul fiecărui capitol este obligatorie.

Testul psihologic se va susține la Seminarul Teologic Ortodox Nifon Mitropolitul din București, în ziua de vineri, 15 martie 2013.

Proba scrisă a Examenului de capacitate preoțească va avea loc în ziua de miercuri, 27 martie 2013, orele 09.00, iar proba orală va începe în aceeași zi, după afișarea rezultatelor de la proba scrisă.

Examenul va avea loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București și este valabil un an de zile.

Comentarii Facebook


Știri recente