Examen de capacitate preoțească în Arhiepiscopia Aradului

În sala Centrului Eparhial din Arad a avut loc marţi, 11 octombrie 2016, sesiunea de toamnă a examenului de Capacitate preoţească pentru absolvenţii de  licență şi master ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă  Ilarion V. Felea din Arad. Președintele comisie a fost Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, informează site-ul oficial al Eparhiei

La examen s-au înscris şi au participat un număr de 10 candidaţi, din cei 11 înscrişi.  Comisia de examinare a fost compusă din profesori de specialitate şi părinţii consilieri de la Centrul eparhial.

În deschiderea sesiunii, Înaltpreasfinţia Sa a evidențiat importanţa acestui examen, care are drept scop evaluarea cunoştinţelor de specialitate. De asemenea, ierarhul a urat succes tuturor candidaților.

Examenul a debutat cu susţinerea examenului scris, în cadrul căruia, candidaţilor li s-au evaluat cunoştinţele din domeniul administrativ-bisericesc, drept canonic şi legislaţie, pastoral – misionar şi social, catehetic, mass – media şi activităţi cu tineretul, economic – financiar şi patrimonial.

În continuare, a avut loc proba practică. Aceasta a constat în examinarea cunoştinţelor de tipic şi liturgică, muzică bisericească, omiletică şi catehetică.

După încheierea sesiunii de examen, în temeiul notelor şi mediei obţinute, toţi candidaţii au fost declaraţi promovaţi.  Aceştia vor avea dreptul să candideze la ocuparea unui post clerical în cadrul Arhiepiscopiei Aradului.

Comentarii Facebook


Știri recente