Examen de atestat la Seminarul teologic din Caransebeș

Elevii clasei a XXII-a de la Seminarul Teologic Episcop Ioan Popasu din Caransebeș au susținut marți, 31 mai 2016, examenul de atestat. Cunoștințele teologice a seminariștilor au fost verificate prin două probe. Prima probă a cuprins prezentarea lucrării de atestat teologic, apoi elevii au susţinut examenul oral la disciplinele Omiletică şi Catehetică, Teologie Liturgică, Tipic şi Muzică bisericească.

Comisia care a examinat cunoștințele elevilor dobândite în cei 4 ani de studiu a fost prezidată de Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, şi a fost formată din părinţii profesori de la seminar.

La finalul examenului, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a mulţumit tinerilor învăţăcei pentru rezultatele din timpul seminarului şi la examenul de final şi a îndemnat elevii şi profesorii să susţină în continuare, prin munca lor, şcoala teologică de la Caransebeş.

„Examenul de atestat teologic le certifică elevilor noștri competențele în domeniul teologiei întrucât menirea principală a școlii a fost și este formarea de preoți și dascăli devotați care să slujească de la Altar și de la catedră Biserica noastră ortodoxă”, a subliniat părintele profesor Rusalin Isac, directorul Seminarului Teologic Episcop Ioan Popasu din Caransebeș.

După reînfiinţarea Episcopiei Ortodoxe Române din Caransebeş, în anul 1865, primul episcop, Ioan Popasu, a reuşit încă din noiembrie acelaşi an, să mute la Caransebeş secţia românească a institutului teologic din Vârşeţ, spre a activa aici. De atunci și până în zilele noastre au activat la această școală de vocație din Caransebeş profesori cu o pregătire teologică deosebită, care au instruit și învățat zeci de generații de teologi. De-a lungul vremii Seminarul s-a evidenţiat cu precădere și prin activitatea corală, pe măsură să-i ducă faima în ţară şi străinătate.

Comentarii Facebook


Știri recente