Examen de atestare a cunoștințelor la Seminarul Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a prezidat, luni, 5 mai 2014, la Seminarul Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște, comisia de atestare a cunoștințelor profesionale pentru elevii clasei a XII-a, specializarea teologie-pastorală, la finalizarea celor 4 ani de cursuri teologice, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a ținut să le reamintească elevilor prezenți nevoia de a contribui, prin educația și formația lor, la misiunea Bisericii noastre strămoșești, cunoștințele acumulate în cadrul acestei școli de teologie fiind, pe de o parte, zestrea pe care Ortodoxia românească le-o încredințează, iar, pe de altă ,parte sămânța care trebuie să rodească și să ofere și altora lumina credinței.

Examenul de atestare a cunoștințelor teologice constă din două etape: prezentarea lucrării științifice, întocmită de către fiecare candidat, sub coordonarea unui profesor al școlii, urmând, apoi, proba orală, marți, 6 mai 2014, care va consta din întrebări și răspunsuri la tematica disciplinelor Liturgică, Muzică și Catehetică-Omiletică.

Precizăm că, alături de Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște, Seminarul Teologic Sf. Ioan Gură de Aur formează viitori misionari și clerici ai Bisericii noastre.

Comentarii Facebook


Știri recente