Evocarea Episcopului Melchisedec Ștefănescu la Seminarul Teologic din Galați

În Sala de conferințe a Seminarului Teologic „Sf. Ap. Andrei” din Galați a avut loc astăzi, 15 februarie 2013, evocarea personalității Episcopului Melchisedec Ștefănescu al Dunării de Jos.

La evenimentul omagial au luat parte, pe lângă elevii seminariști, elevi de la școlile gălățene însoțiți de profesorii lor de religie. Participanții s-au bucurat de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos care a evocat personalitatea ilustrului său înaintaș la Dunărea de Jos, evidențiind implicarea în problemele Bisericii și, mai, ales contribuția la dezvoltarea învățământului în această parte a țării.

Elevii seminariști au susținut referate privind viața, activitatea misionară și opera Episcopului Melchisedec, iar în final, simpozionul s-a încheiat cu un dialog între ierarh și elevi, bazat pe problemele actuale ale tinerilor, probleme care au găsit răspuns și în scrierile ierarhului – cărturar Melchisedec Ștefănescu.

Tot cu acest prilej a fost organizată o expoziție de fotografie și una de carte și s-a prezentat elevilor un film despre viața marelui ierarh.

Comentarii Facebook


Știri recente